Veranderen van tactiek fataal voor Inter Nacional
10 Dec 2012, 22:30
foto
Styx Kuldipsingh Group is zaalvoetbalkampioen 2012 geworden. (Foto: Surinaamse Zaalvoetbalbond/Dwight Alidarso)


"Doordat wij van tactiek zijn veranderd na de eerste ontmoeting, hebben wij het kampioenschap kunnen veroveren. We hebben een soort double team
systeem toegepast waarop Inter Nacional geen antwoord had. Niet in de tweede maar ook niet in derde game". Dit zegt aanvoerder Siegfried Uralima van Styx Kuldipsingh Group, terugblikkend op de wedstrijd van zondag. Hij vindt dat Styx verdiend zaalvoetbalkampioen is geworden.


"We speelden sneller en hebben de ruimte voor de spelers van Inter Nacional verkleind, waardoor ze niet in hun spel konden komen. Wij hebben de opdrachten goed uitgevoerd, het kampioenschap behoort ons echt toe", zegt Ronny Aloema, doelverdediger van de zaalvoetbalkampioen 2012. Aloema is ook kampioen met Robinhood in de SVB hoofdklasse, doelverdediger en aanvoerder van de nationale voetbalselectie. Hij is blij dat hij als doelverdediger van Styx ook nog het kampioenschap heeft kunnen binnenhalen. "Het geeft mij een prettig gevoel, ondanks dat ik niet alle wedstrijden heb kunnen keepen vanwege andere verplichtingen", zegt Aloema.

Het geheim is volgens Aloema de mentale kracht, inzet en geconcentreerd blijven spelen. Hij zegt dat Inter Nacional in de eerste wedstrijd Styx had overrompeld,
"maar na het winnen van game 2, waren we er zeker van dat dit kampioenschap ons niet ontnomen kon worden. Een beslissende game met 2-0 winnen, je tegenstander op nul houden, kom je niet zo vaak tegen bij zaalvoetbal. Maar wij hebben het gedaan", stelt Aloema. Hij vindt Inter Nacional een goede tegenstander "maar niet genoeg om ons het kampioenschap te ontnemen".

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May