Veroorzaker dodelijke aanrijding betaalt begrafeniskosten
08 Dec 2012, 06:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort kondigde in De Nationale Assemblee aan dat hij de wet wil aanscherpen om verkeersovertreders flink aan te pakken. De bewindsman wil zover gaan dat de veroorzaker van een dodelijke aanrijding de begrafeniskosten moet betalen.

Belfort merkte vrijdag in De Nationale Assemblee op dat zoveel gedaan wordt om mensen aan te manen zich te houden aan de verkeersregels. Er is extra geïnvesteerd, de verkeerscontrole is opgevoerd, de boetes zijn verhoogd, maar er is nog geen verandering in het rijgedrag te merken. Mensen blijven het leven van anderen in gevaar brengen.

"Er moet ernstig naar de wetgeving gekeken worden om het rijgedrag aan te pakken", betoogde de minister. Hij merkte op dat hij elke dag zijn hart vasthoudt. Daarom heeft hij besloten een commissie in het leven te roepen die de wetgeving zal aanpassen. "Dit moet zodanig gebeuren dat verkeersovertreders dat echt gaan voelen. Het vervoermiddel waarmee de aanrijding wordt veroorzaakt, zal terstond in beslag genomen worden", gaf de bewindsman een schot voor de boeg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May