Nieuw Front tegen stilzwijgend goedkeuren IOM-verdrag
07 Dec 2012, 15:30
foto


De Nieuw Front-fractie keurt het af dat het ‘International Organization for Migration’ (IOM) verdrag stilzwijgend is goedgekeurd. Het Nieuw Front zegt in een verklaring dat discussies die in belang van het land zijn, worden vermeden. Ook zou het volgens de oppositie te maken hebben met gebrek aan quorum.

President Desi Bouterse heeft onlangs de ontwerpwet aangeboden aan De Nationale Assemblee. De mogelijkheid bestaat dat het parlement zwijgend goedkeuring hieraan geeft. De oppositie wijst erop dat in de afgelopen periode bij behandeling van vraagstukken die in het IOM-verdrag voorkomen, de regering geen duidelijk antwoord heeft gegeven.

Belang discussie
Er zijn vragen gesteld over toename van legale en illegale migratiestroom, bevolkingspolitiek, mensenhandel en hiermee gepaard gaande criminaliteit, onveiligheidsgevoelens en de vreemdelingenwet. Benadrukt wordt dat Suriname dit jaar teruggeplaatst is op de mensenhandellijst ‘watch list’ van de Verenigde Staten. Suriname is ook op de risicolijst van de kinderarbeid. Al deze issues spelen bij het IOM-verdrag en geven hieraan een internationale dimensie.

Het is volgens het Nieuw Front van belang dat discussies over de verplichtingen van Suriname die uit dit verdrag voortvloeien en de impact ervan op het beleid en de wetgeving goed belicht worden. Ook wordt de gemeenschap de mogelijkheid ontnomen om door een openbare behandeling nader geïnformeerd te worden over de inhoud van dit verdrag en het beleid van de regering over diverse vraagstukken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May