Training in nieuwe leermethoden voor leerkrachten
07 Dec 2012, 20:00
foto


De nieuwe leermethoden die zijn ontwikkeld voor het derde leerjaar van het basisonderwijs –de huidige 1e klas van het lager onderwijs -, worden in januari 2013 op alle lagere scholen ingevoerd. De leerkrachten die het onderwijs zullen geven, worden tot en met 21 december getraind in de nieuwe aanpak, zodat zij deze op de juiste manier kunnen hanteren.

De leerkrachten worden getraind door de Mastertrainers die in november 2012 op hun beurt zijn getraind door de ontwikkelaars van de methoden. In het vervolgtraject naar de invoering van de nieuwe leermethode zullen in de periode 3 tot en met 10 januari 2013 alle schoolleiders van scholen voor Gewoon Lager Onderwijs, de afdelingen Inspectie en Begeleiding van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, docenten van de Pedagogische Instituten en het IOL getraind worden.

Creativiteit en zelfstandigheid bevorderen
Het 3de leerjaar zal per januari 2013 vijf leergebieden bevatten te weten Taal (inclusief lezen en schrijven); Rekenen/Wiskunde; Oriëntatie op Jezelf en de Wereld (OJW); Kunst & Cultuureducatie (KCE) en Bewegingsonderwijs. De nieuwe leermethoden beogen onder meer de zelfstandigheid en creativiteit van de leerlingen te bevorderen en omvatten leerboeken, een handleiding, lesmateriaal en werkboeken.

De leermethoden zijn ontwikkeld onder leiding en begeleiding van de Stichting Leerplan Onderwijs (SLO) uit Nederland door ontwikkelgroepen, bestaande uit Surinaamse deskundigen. Dit traject is onderdeel van het ‘Basic Education Improvement Program (BEIP)’ dat wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling ter verbetering van het basisonderwijs in Suriname, meldt de voorlichting van Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May