Zandwegen Saramacca worden bezand en beschelpt
07 Dec 2012, 04:00
foto
Onder supervisie van de bestuursdienst Saramacca worden wegen bezand.


De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, wil zoveel mogelijk zandwegen in het district te bezanden of te beschelpen. Zo wordt voorkomen dat de lokale bewoners problemen ondervinden in de regentijd. Het aannemingsbedrijf Tjongalanga heeft 800 kubieke meter zand geschonken aan het districtscommissariaat. Dit zegt dc Ramdhani aan Starnieuws.

Ramdhani deelt mee dat Tjongalanga, die belast was met de asfaltering van de wegstrekking Monkshoop-Boskamp, het restant schelpzand geschonken heeft aan het commissariaat voor het beschelpen van verschillende. Het schelpzand was opgehoogd op het emplacement van Tjongalanga te Karan Anjar, Rijweg naar Coppename.

Doel gehaald
De dc vertelt dat het ministerie van Openbare Werken zijn medewerking heeft verleend voor het ter beschikking stellen van zwaar materieel voor het opladen, vervoer en verwerken van de schelpen. De werkzaamheden worden onder begeleiding van de bestuursdienst uitgevoerd. De West Calcuttaweg, de Nishaanprojectweg en de Sopropoweg worden momenteel beschelpt.

Ramdhani deelt mee dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling op de berm van de Borneoweg klinkzand had. Met medewerking van OW zullen enkele wegen bezand worden. Het zal gaan om de Tijgerkreekweg, de Celebesweg en de Moesafirweg. “Het is ons toch gelukt om voor de komende regentijd een deel van de zandwegen te beschelpen en te bezanden”, stelt Ramdhani opgelucht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May