Minister Pinas hoort klachten luchtverkeersleiders aan
06 Dec 2012, 08:00
foto


Minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme had woensdag een gesprek met de vakbond over de situatie van de luchtverkeersleiders, verenigd in de Satca. Bondsvoorzitter John Seedorf zegt aan Starnieuws dat het onderhoud een goed verloop had. De minister heeft de wensen en grieven van de Satca aangehoord en volgens Seedorf is de bewindsman bereid zo snel mogelijk te werken aan een oplossing.

Het gesprek zal vandaag worden voortgezet. Seedorf hoopt dat partijen dan tot een bevredigende oplossing kunnen komen. Ter bespreking liggen de zware onderbezetting van de dienst, het gebrek aan faciliteiten, geen trainingen voor het personeel en hun waardering.

Dinsdag was het de bond teveel geworden en ging hij over in een spontane actie. Dit leidde ertoe dat het vliegverkeer voor korte tijd werd onderbroken, maar zorgde voor een behoorlijke financiële schade. Vliegtuigen konden niet vertrekken of landen op de luchthavens. Nadat toen er een snelle bemiddeling kwam tussen Seedorf en de minister, werd de actie opgeheven en het werk hervat. Voorwaarde was dat er snel een gesprek zou komen, waarbij afspraken gemaakt worden die moeten leiden tot een oplossing van de knelpunten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May