Grassalco investeert met schenking in menselijk kapitaal
06 Dec 2012, 01:00
foto
Grassalco-directeur Sergio Akiemboto demonstreert hoe de simulator werkt. (Foto: Raoul Lith)


De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft van NV Grassalco twee excavator (graafmachine) simulators ter waarde van 35.000US dollar, als schenking gekregen. Trainers van de SAO zullen van SEMC, de leveranciers van de simulators, een training krijgen voor het omgaan met deze apparaten, waarna zij hun kennis tijdens vaktrainingen zullen overdragen.

De stichting zal het aanbod aan vaktrainingen uitbreiden en beter inspelen op de vraag naar vakkundig personeel binnen de mijnbouwsector, zegt waarnemend directeur van de SAO, Radjesh Hemradj. “Als je om je heen kijkt zie je zoveel mensen als operator werkzaamheden verrichten met graafmachines. Het zijn vaak mensen die niet op de juiste wijze de machines bedienen. Het is belangrijk om gekwalificeerde personen in de mijnbouwsector te hebben.” De SAO is van plan om overal in de districten waar mijnbouwwerkzaamheden worden verricht, dependances neer te zetten, zegt Steven Relyveld, voorzitter van de SAO.

Investeren in menselijk kapitaal
Ook personeel van Grassalco zal de trainingen van de SAO volgen. De onderneming ziet het initiatief als een bijdrage om mensen te vormen. De bedoeling is om te investeren in menselijk kapitaal door arbeiders skills bij te brengen en op veilige manier te laten werken. ”Het is niet alleen een schenking, zie het als een investering voor de grotere projecten die aankomen in deze sector”, geeft Sergio Akiemboto, directeur van Grassalco aan.

“In de simulator kan de trainee zo echt mogelijk opdrachten uitvoeren, daar komen heel wat dingen bij kijken, zoals veiligheid”, zegt Akiemboto. “Mens en milieu moeten centraal staan bij het halen van doelen, daarom moeten mijnbouwwerkers behalve op de juiste manier, hun werk ook veilig doen.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May