RvM beslist vandaag over 10% salarisverhoging ambtenaren
04 Dec 2012, 01:00
foto
Leden van de FOLS en BvL vrijdag op een vergadering in KOB.


De Raad van Ministers (RvM) zal vandaag groen licht geven over de 10% salarisverhoging voor ambtenaren. Vicepresident Robert Ameerali heeft maandagavond een onderhoud gehad hierover met de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) was over 10% salarisverhoging al overeenstemming bereikt.

Starnieuws verneemt dat er nog geen uitsluitsel is over de positieverbetering van de leerkrachten. De onderwijsbonden en het Onderhandelingsorgaan van de Overheid praten woensdag hierover verder. De BvL en de FOLS willen dat naast de 10% salarisverhoging de toelage 'partiële onkostenvergoeding voor permanente educatie' ook met 10% de lucht in gaat. De bonden benadrukten op een vrijdag gehouden ledenvergadering dat het om een 'totaal pakket' gaat. Er is een ultimatum gesteld aan de regering dat vrijdag verloopt.

Uitbetaling eind van de maand
De regering wil de verhoging van de ambtenaren vanaf december in kavels uitbetalen. Om dit te kunnen verwezenlijken, moet de RvM goedkeuring hieraan geven. Daarnaast moeten diverse financiële stappen worden genomen. Ameerali hield de onderwijsbonden maandagavond voor dat als er langer gewacht wordt, de uitbetaling deze maand niet rond zal komen.

De BvL en FOLS houden vast aan 'het pakket' maar gaan alvast akkoord met de 10% verhoging voor alle ambtenaren. Deze verhoging werkt terug tot 1 januari 2012. Om geen financiële ontwrichting teweeg te brengen, zal de uitbetaling niet in één keer plaatsvinden. Aan de onderwijsbonden is voorgehouden dat over de toelage van de leerkrachten nog rekenwerk moet worden verricht. Daarom zal woensdag verder gegaan worden met het gesprek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May