Special Olympian behaalt goud op Consude Games
03 Dec 2012, 23:00

Suriname heeft zijn eerste gouden medaille behaald op de Consude Games in Natal, Brazilië. Special Olympian Mikasja Kwasie ging als eerste over de eindstreep op de 80 m sprint in een tijd van 11.15 sec. in het vrij nieuw atletiekstadion Joao Pesoa. Renate Does eindigde in de eerste finale race op de 4e plaats in een tijd van 12.69 sec.,terwijl Lucenda Renfurm in de 3e race op de 5e plaats eindigde in een tijd van 15.34 sec. Overall is de tijd van Kwasie goed voor de eerste plaats.

Het was vandaag overigens een rustdag voor de andere Surinaamse sporters. Op deze dag heeft de organisatie een sightseeing gegeven, waarbij een vlooienmarkt is bezocht en ook een trip is gemaakt naar een ander deel van Natal.

De schaakselectie is gisteren in actie gekomen in de 3e ronde tegen Uruguay en het werd 3½-½ voor Uruguay. Eerder in de 2e ronde had Suriname ook zijn meerdere moeten erkennen in Venezuela (4-0). Dinsdag in de 4e ronde speelt Suriname tegen Bolivia. De overige selecties van schaken, tafeltennis en judo komen morgen ook in acties. Dit meldt de Surinaamse publiciteitsdienst van Consude Games.