Nog twee bronzen medailles bij Judo voor Suriname
02 Dec 2012, 22:00
foto


Op de Consude Games in Natal, Brazilië, heeft Suriname nog twee bronzen medailles behaald op het onderdeel Judo. Zaterdag had Alwin Ten Jet Foei al een bronzen plak veroverd. Shannon Foeng A Foe (-64 kg) en Lativa Ardin (-58 kg) waren de veroveraars van deze medailles.

Shannon is in een round robin uitgekomen met vechters uit Brazilië, Peru Ecuador en Colombia. Het gelukte haar te winnen van haar tegenstandster uit Ecuador (yuko) en won ook van Peru met een ippon nadat zij deze in een houdgreep had gepakt. Shannon verloor echter van haar tegenstandsters uit Brazilië en Colombia en eindigde zodoende op 3e plaats. Lativa Ardin had het ten opzichte van Shannon ietsje makkelijker. Zij verloor haar eerste wedstrijd van haar leeftijdgenote uit Brazilië. Toen zij echter in de volgende ronde tegen de vechter uit Venezuela moest uitkomen bleek die zodanig geblesseerd te zijn dat zij niet op de mat kon verschijnen en de bronzen medaille was voor Lativa. De vechter Milton Binda had ook de gelegenheid om een medaille te winnen echter verloor hij. De andere vechters die vandaag in actie zijn gekomen hebben hun partijen verloren.

Op het onderdeel zwemmen heeft Suriname ook een finale plaats weten te bemachtigen via Irvin Hoost op de 50 m vlinderslag. Hij verbrak ook het leeftijdsrecord. Dit meldt de Sport- en Jeugdzaken (publiciteit Consude Games) uit Natal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May