Suriname wint brons voor judo op Consude Games
01 Dec 2012, 22:40
foto
Alwin Ten Jet Foei met zijn medaille, in groene jacket. (Foto: Surinaamse publiciteitsdienst Consude Games)


Op de eerste competitiedag in Natal, Brazilië heeft Suriname op het onderdeel judo een bronzen medaille gewonnen. Suriname is uitgekomen op de onderdelen tafeltennis, zwemmen en judo. Alwin Ten Jet Foei won brons in de gewichtsklasse +64 kg in de strijd tegen de Ecuadoraan Jim Parra Garrido. In zijn eerste wedstrijd had Alwin verloren tegen Arce Miguel Ramirez uit Peru en had in de herkansing een bye. In de strijd om de bezetting 3e/4e plaats won hij dus in de verlenging van Garrido met één punt. De andere vechters die de strijd om de bronzen plak verloren zijn Saville Lijmpot (-58 kg) en Britney Jubitana (-48 kg).

Bij zwemmen was ere en finale plaats voor Valerie Amstelveen op het nummer 50 m schoolslag. In de serie kwalificeerde zij zich door als 6e te eindigen in een tijd van 37.72, welke tijd niet alleen goed was voor een finale plek maar ook een verbetering van haar persoonlijk record op dit nummer. Jammer genoeg zwom ze iets langzamer in de finale (37.92) en eindigde ze op de 6e plaats. De andere zwemmers in de selectie hebben geen finaleplaatsen kunnen halen. Zondag komen de zwemmers weer in actie, meldt de Surinaamse publiciteitsdienst van de Consude Games. De schaakwedstrijden die voor zaterdag gepland waren, zijn verschoven naar zondag. Suriname komt dan in actie tegen Venezuela.

De atleten en de Special Olympians zijn vanavond om kwart over zes vertrokken naar Paraiba om in Joao Pesao hun onderdeel af te werken, welke op maandag 3 begint. Het was een reis van ongeveer drie uren vanuit Natal. Samen met deze groep zijn andere delegatieleden ook meegereisd. Met de eerste medaille hoopt het Surinaamse contingent een stimulans te hebben gekregen om het op zondag beter te doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May