Kapitein maakt zich zorgen voor veiligheid Pamacca
02 Dec 2012, 13:00
foto
Kapitein Petrus, 'Dada' Akodo van Pakiratabiki (Foto: Isaak Poetisi)


Kapitein Petrus 'Dada' Akodo (70) maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie in het Paramaccaans gebied. Deze kwestie bracht hij ter sprake op een krutu. "Vroeger waren er slechts twee politiemannen en drie burgerpersoneel op de politiepost van Snesikondre. En toch was de veiligheid in het Paramaccaansgebied gegarandeerd", stelt Akodo.

De dignitaris stak zijn mening niet onder stoelen of banken tijdens de afgelopen week gehouden 'Libakrutu' te Langatabbetje. Hij reageerde op de oproep van majoor van politie Harold Veldkamp aan Pamacca om plegers van strafbare feiten niet in bescherming te nemen. De politiefunctionaris vertegenwoordigde het Korps Politie Suriname tijdens deze bijeenkomst. Veldkamp gaf aan dat door de gebrekkige organisatie van de politie in het gebied heel wat zaken nog verkeerd gaan.

Verantwoordelijkheid nemen
Akodo vertelt dat de politie toen een korjaal ter beschikking had. De politiemannen moesten pagaaien. "Nu is de politie in Suriname beter uitgerust, maar in het Paramaccaansgebied beschikt ze niet eens over een boot", zegt de kapitein. Bewoners uit het gebied verlenen bijstand, maar zijn bevreesd om uitgemaakt te worden voor verklikkers.

Akodo heeft geen goed woord voor gemeenschappen, die het werk van de politie bemoeilijken bij het opsporen van dorpelingen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. "Als er kapiteins zijn die zulke zaken niet aankunnen, wordt het ergste gevreesd", waarschuwde hij. Akodo zegt dat de kapiteins hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May