FOLS en BvL stellen regering ultimatum van een week
30 Nov 2012, 12:22
foto
FOLS en BvL dringen aan op positieverbetering leerkrachten. (Foto: René Gompers)


De regering krijgt een week de tijd de onderhandelingen met de onderwijsbonden af te ronden. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en de Bond van Leraren (BvL) willen 10% salarisverhoging en 10% verbetering van hun positie. Daarvoor moet de toelage 'partiële onkostenvergoeding voor permanente educatie' met 10% de lucht in.

Dit besluit is vrijdag genomen op een gezamenlijke vergadering van de FOLS en de BvL in het KOB-centrum. FOLS-president Marcelino Nerkust en Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, hebben ingelicht over de onderhandelingen. Zij merken op dat in een gemoedelijke sfeer is onderhandeld met het Onderhandelingsorgaan van de overheid, maar er is geen overeenstemming bereikt.

Daden stellen
De leiders van de onderwijsbonden en hun achterban zijn het eens met elkaar dat het gaat om de algemene verhoging én positieverbetering. Zij vinden dat deze twee zaken niet losgekoppeld kunnen worden. Nerkust merkt op dat het niet de onderwijsbonden zijn die de zaak ophouden. Nu heeft de regering een week de tijd gekregen om overeenstemming te bereiken.

Valies wijst erop dat in alle beleidsnota's staat dat de positie van de leerkrachten moet worden verbeterd. Hij benadrukt dat dit slechts met de mond wordt beleden, want de daden blijven uit. De bonden zijn niet van plan met lege handen naar huis te gaan. De 10% geldt voor alle ambtenaren. De FOLS en de BvL vinden dat leerkrachten moeten worden gewaardeerd om hun werk. "Dit is het begin, wij gaan door met de strijd", stellen de onderwijsbonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May