Verklaring van het Nieuw-Front over onderhoud EU
29 Nov 2012, 15:10
foto


Het Nieuw-Front voor Democratie en Ontwikkeling heeft een verklaring uitgegeven over het gesprek met de Europarlementariërs.

Lang voor het begin van de EU-ACP meeting zijn de Nieuw-Front en de BEP fractie in De Nationale Assemblee uitgenodigd voor een gesprek met Europarlementariërs.
Dit gesprek heeft plaatsgevonden op maandag in het KKF-gebouw.
Bij dit onderhoud ging het voornamelijk om standpunten van de oppositie en andere bijkomende vragen met betrekking tot de artikel 8 dialoog, de amnestie wet 1989 en de gewijzigde amnestiewet 2012.

Hierbij werd duidelijkheid gevraagd en die werd ook doorgegeven de aanwezige oppositieleden. Er is in feite niets nieuws gezegd, daar de standpunten met betrekking tot deze materie hard en duidelijk vaststaan. De NF fractie maakte wederom hard dat de gewijzigde amnestiewet 2012 een nietige wet is. Deze wet is naar de mening van NF-fractie tot stand gekomen door misbruik van wetgevende bevoegdheid door de coalitie, met vertrapping van de Grondwet en Internationaal Recht.

Teken van democratie
Toen rond het einde van de vergadering bleek dat leden van de coalitie onuitgenodigd wensten deel te nemen, is door de NF-fractieleider duidelijk kenbaar gemaakt dat de NF-oppositie (er) geen enkel(e) bezwaar daartegen heeft. Door de aanvragers van de vergadering werd besloten het te houden bij een gesprek met de oppositie.
Dit is een traditie die overal en altijd geldt en is niets nieuws. Als aan de zijde van internationale organisaties de behoefte bestaat om met de oppositie in een land een gesprek te hebben dan gebeurt dat, dat is een teken van democratie. Hoe vaak komt het niet voor dat de NF-oppositie is gevraagd door zowel nationale als internationale organisaties voor een gesprek.

Misleidend
Allerhande verklaringen worden echter, naar aanleiding van het onlangs gehouden gesprek met de Europarlementariërs, naar het hoofd van de oppositie geslingerd, zonder zich ervan te vergewissen wat werkelijk aan de hand is.
Het gevoel is dat vanuit de coalitie zijde bewust op erg misleidende wijze het volk een rad voor de ogen wordt gedraaid.
Opmerkingen als of de oppositie het ontwikkelingsbeleid van deze regering wenst te frustreren met dit gesprek zijn vals en ongegrond. De resultaten van het desastreus beleid van deze regering voor het volk zijn een ieder bekend.
Dat de armoede in het land, als gevolg van beleid van deze regering, zo een omvang en vorm aangenomen, dat de regering heeft moeten besluiten, om over te gaan tot subject-subsidiëring voor een groot deel van het volk, is bekend gemaakt door de president zelf en dat zegt al boekdelen.

Ook de mate van beleving van democratie in het land en respect voor onze Grondwet is de samenleving bekend, ook daar hoeft de oppositie niets aan toe te voegen.
Het is duidelijk dat voor sommigen in onze samenleving het toekennen van oppergezag aan inhoudsloze kretologie in plaats van debat op goed niveau, een kwestie is van politieke overleving.
De oppositie zal haar beleid om steeds informatie te verschaffen aan zowel nationale als internationale organisaties, gevraagd en ongevraagd, onverkort voort zetten.
Het volk wordt opgeroepen tot alertheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May