Lieuw On blij met voortzetting onderzoek 'kogelbrief'
28 Nov 2012, 20:00
foto
Sharona Lieuw On (midden) is blij dat het onderzoek naar de 'kogelbrief' doorgaat. (Foto: René Gompers)


"Ik ben een strijder en een doorzetter. Ik zal niet opgeven in het zoeken naar gerechtigheid", zegt Sharona Lieuw On, leider van de 'Jongeren tegen Amnestie'.
Zij was het oneens met haar ouders die de aanklacht tegen bedreiging hebben ingetrokken. Vorige week ontving Lieuw On in haar brievenbus een dreigbrief met een kogel.

"Ik begrijp waarom mijn ouders dit besluit hebben genomen. Dat zou iedere ouder hebben gedaan, omdat ze bezorgd zijn", zegt Lieuw On. "Maar de organisatie moet doorgaan met het vinden van gerechtigheid. Wij zijn tegen de Amnestiewet die de verdachten van de decembermoorden beschermen. Al langer dan 30 jaar wordt niets tegen die misdaden gedaan. Dat geeft aan dat er iets mis is met de rechtsstaat. Dan moeten wij toch bezorgd zijn?"

De politie gaat ondanks de intrekking van de klacht door met het onderzoek naar de 'kogelbrief' aan Lieuw On. Ondertussen is een buurtonderzoek gestart en is de hulp van de Forensische Opsporing ingeroepen. Lieuw On is erg blij met de stap van de politie."Ik verleen graag alle medewerking als dat nodig is, maar het kan zijn dat mijn vader dan eist dat mijn veiligheid wordt gegarandeerd.”

De 'Jongeren tegen Amnestie' komen na de repititierondes weer bijeen om nieuwe actiemodellen te bespreken. "Voor 8 december zal men weer van ons horen", verzekert Lieuw On.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May