Parlementariërs opnieuw uitgenodigd door EU-collega’s
28 Nov 2012, 10:10
foto


De Surinaamse parlementariërs, oppositie én coalitie, zijn wederom uitgenodigd door hun collega’s uit Europa. Dit keer gaat het om een werklunch die gehouden wordt in een van de vergaderzalen van het KKF-gebouw waar de ACP-EU-vergaderingen worden gehouden. Parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) heeft alle Surinaamse parlementariërs die participeren in ACP-verband gevraagd gehoor te geven aan de uitnodiging.

Parmessar motiveert in een email bericht aan de parlementariërs dat de Europeanen de werklunch uit beleefdheid en dankbaarheid aanbieden aan hun Surinaamse collega’s. Parmessar adviseert dan ook dat eenieder gehoor geeft aan de uitnodiging en ernaar toe gaat. "Ik ben een voorstander van wat Parmessar heeft gedaan om met z'n allen, coalitie en oppositie, deze bijeenkomsten bij te wonen. Vanuit de coalitie is continu deze lijn gevolgd om met gezamenlijke standpunten uit te komen tegenover Europese en ACP collega's", zegt Ramnandanlal aan Starnieuws.

Eén lijn
Als Europese parlementariers vinden dat zij zich moeten laten informeren in het algemeen en zeker met name over politieke kwesties van Suriname, dan moeten we van de Surinaamse zijde, zowel coalitie als oppositie, één lijn volgen van bevorderen van "overleg met een representatieve vertegenwoordiging van het Surinaams volk", en niet alleen oppositie en/of coalitie, zegt de PALU-topper

De vorige uitnodiging van de europarlementariërs liep uit op een politieke rel. Toen het er op aankwam, bleek dat het gesprek alleen bedoeld was voor oppositieleden. De Nederlandse europarlementariër Rita Oomen benadrukte de coalitieleden uitdrukkelijk te hebben gezegd dat om een clash te voorkomen alleen de oppositie welkom was. Echter hebben de Surinaamse parlementariërs zoals Ronny Asabina (BEP) en Carl Breeveld (DOE) aangegeven dat alle ACP-parlementariërs waren uitgenodigd.

De uitnodiging van de europarlementariërs is overigens per mail verstuurd naar de Surinaamse collega’s die deel uitmaken van de ACP-delegatie. Daarin staat dat de werklunch wordt aangeboden door Louis Michel. Hij is de co-president van de ACP-EU gezamenlijke parlementaire vergadering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May