DC Joeloemsingh super tevreden over Srefidensi-viering
27 Nov 2012, 00:00
foto


Het is maandagavond. De haast volle maan schijnt over het Brasaplein tegenover het districtscommissariaat. Door de frisse bries zijn er weinig mampira's en muskieten. Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh komt speciaal naar kantoor voor een interview met Starnieuws, waarbij hij teruggeblikt op de Srefidensi-viering het afgelopen weekend. Hij heeft een kort middagdutje kunnen doen, maar van uitrusten is nog geen sprake. De dc heeft een paar honderd mailtjes en sms'jes nog te beantwoorden van mensen die laaiend enthousiast gereageerd hebben op de festiviteiten.

Joeloemsingh is super tevreden over de organisatie en het verloop van de Srefidensi-viering. "Wij hebben niet ondergedaan voor Paramaribo. De mensen waren heel enthousiast. Ik vind het ook belangrijk dat veel jeugdigen de activiteiten hebben bezocht", zegt Joeloemsingh.

Meteen begonnen met opruimen
Rond twee uur in de ochtend maandag, was het centrum van Nieuw Nickerie bezaaid met portiebakjes, petflessen, cups en ander afval. "Ik moet toegeven dat wij niet genoeg vuilnistonnen hadden", zegt de dc. "Maar wij hebben aan de stad doorgegeven dat Openbaar Groen niet naar Nickerie hoeft te komen. Wij moeten in staat zijn onze troep zelf op te ruimen. En dat is gelukt. Charles Perk, sectiehoofd van Openbare Werken en zijn team, hebben geweldig werk verricht", merkt Joeloemsingh op.

Nickerie is weer helemaal schoon. De podia zijn gedemonteerd en het vuil is opgeruimd. De rust is weer teruggekeerd in het district. De straten zijn rond negen uur 's avonds zo goed als verlaten. Bij de supermarkten en bars zijn mannen nog aan het borrelen. Het normale leven heeft weer zijn intrede gedaan. Het is bijna niet te geloven dat in het weekend tussen de 10.000 en 15.000 mensen op de been waren.

Wat houdt het district over?
Joeloemsingh is ervan overtuigd dat de effecten van de Srefidensi-viering door zullen werken. Alle ondernemers waren uitgenodigd voor de festiviteiten. Mensen uit het district zijn betrokken geweest bij de organisatie. Vooral de horeca-sector heeft gezien wat de behoefte is bij grote evenementen. Ondernemers hebben investeringen gepleegd om in te kunnen spelen op de behoeften. Er is extra personeel ingezet om de drukte aan te kunnen.

President Desi Bouterse had beloofd dat hij een lange speech zou houden over de rijstsector. Zijn gehoor was echter voornamelijk geïnteresseerd in een vrije dag. "De mensen wilden door feesten, vooral de jeugdigen, daarom wilden zij vrij zijn", stelt de dc. Hij denkt dat de president daarom niet meer zijn voorgenomen speech heeft gehouden over de rijstsector. De boodschap zou op dat moment verloren zijn gegaan. Joeloemsingh denkt dat de president een apart onderhoud zal hebben met de rijstboeren om deze kwestie te bespreken. De dc merkt op dat de president heel veel ideeën over de sector heeft. Joeloemsingh zegt dat Nickerie trots is, zich gewaardeerd voelt, oprecht blij is en gemotiveerd is geraakt door de Srefidensi-viering. "Het heeft het district heel goed gedaan", zegt de dc met twinkelende ogen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May