Europese politici weigeren coalitie bij gesprek
26 Nov 2012, 16:09
foto
De oppositie in gesprek met de europarlementariërs. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De europarlementariërs hebben vandaag geweigerd politieke gesprekken te voeren met de Surinaamse coalitie. Ondanks een duidelijke uitnodiging voor de politieke gesprekken tussen europarlementariërs en Surinaamse politici, zijn parlementariërs van de coalitie niet tot de vergadering toegelaten.

De parlementariërs André Misikaba (Mega Combinatie/NDP), Marta Djojosoparto (Mega Combinatie/PL) en Remi Tarnadi (Megacombinatie/NDP) wilden de vergaderruimte betreden, maar werden tegengehouden met de mededeling dat zij niet kunnen worden toegelaten.

Misikaba zegt dat alle ACP-vertegenwoordigers van Suriname zijn uitgenodigd. Djojosoparto en Tarnadi zijn officiële ACP-vertegenwoordigers. Ook zij mochten de vergaderruimte niet binnen. In de vergadering zijn naast de europarlementariërs, onder andere parlementariërs van het NF en Carl Breeveld van de DOE.

Volgens Misikaba wil de oppositie van deze gelegenheid gebruikmaken om politieke zaken te bespreken zonder dat de coalitie de gelegenheid krijgt haar kant van het verhaal te geven. Hij vermoedt dat de oppositie met name de kwestie rond de dreigbrief zal aankaarten om een verkeerd beeld te scheppen van de werkelijke politieke situatie in het land.

De vergadering tussen de europarlementariërs en de oppositieleden is een kwartier geleden begonnen. Beloofd is dat er na de bijeenkomst een korte briefing zal worden gegeven.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May