Tien personen gedecoreerd in Nickerie
26 Nov 2012, 04:00
foto
De gedecoreerden worden gefeliciteerd door president Desi Bouterse, vicepresident Robert Ameerali en First Lady Ingrid Bouterse-Waaldring. (Foto: Wanita Ramnath)


President Desi Bouterse heeft negen Nickerianen en een Coroniaan die zich verdienstelijk gemaakt hebben, gedecoreerd in het Decentralisatiegebouw. Dit gebeurde zondagmiddag bij de Srefidensi-viering. Bouterse benadrukte dat "het om idolen van het land gaat die zich in de rij van andere idolen, die eerder gedecoreerd zijn, mogen aansluiten".

De president wees erop dat de personen zich ingezet hebben voor de gemeenschap, mensen die begrepen hebben dat ze hun land en volk moeten dienen. “Het gaat niet om het lintje. Het is meer dan dat, want het werk is naar eer en geweten en is plichtsgetrouw geweest. Ik hoop dat deze decoratie als stimulans mag dienen. Degene die niet meer werkzaam zijn, moeten dit zien als waardering voor het werk dat verricht is en vooral dat wij u als Surinamer niet vergeten bent”, stelde Bouterse. Na de speech van de president werden de tien personen gedecoreerd.

Extra aandacht voor Doekhie
Ere medaille in goud verbonden aan de ere orde van de Palm ontvingen Bisnoepersad Dalloesingh en Hardat Mahabier. Tot ridders in de ere orde van de Palm zijn benoemd Henry Harry, Mildred Ho A Sjoe, Karsowidjojo Soekarni, Kartinem Kasanwirjo en Sobha Ramgoelam. Officier in de ere orde van de Palm zijn Jozef Jeffery en Robby Riedewald van Coronie geworden. Parlementariër Rashied Doekhie (NDP/Mega Combinatie) is benoemd tot Commandeur in de ere orde van de Palm.

Opmerkelijk was de decoratie van Doekhie. Ondanks dat de president zijn toespraak beëindigd had, voerde hij toch het woord toen Doekhie gedecoreerd werd. “Mensen begrijpen jou verkeerd. Wij Surinamers kunnen moeilijk tegen harde kritiek, maar jij bent dwars door alles gegaan. Als jongeling heb ik jou ontmoet en ik zie leiderschap in jou. Ga zo door en jouw inspiratie zal maken dat anderen achter deze leider zullen staan”, merkte Bouterse op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May