Nickerie krijgt geen vrije dag van president Bouterse
26 Nov 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse zondagavond in Nieuw Nickerie. (Foto: René Gompers)


Nickerie was niet erg onder de indruk van de mededeling van president Desi Bouterse dat er een gouddeal is bereikt met de multinationals Iamgold en Newmont. De raamovereenkomst met China voor de agrarische sector en het opzetten van een fabriek voor geprefabriceerde woningen, was ook al oud nieuws. De roep om een vrije dag maandag, is niet gehonoreerd. De president hield de bevolking voor dat er juist hard gewerkt moet worden.

President Bouterse hield zijn gehoor voor dat hij juist arbeiders zoekt om het land vooruit te brengen. De agrarische sector moet een opleving krijgen. Wageningen zal worden aangepakt "want het lijkt op een broko prenasi", zei Bouterse. Hij deed ook geen mededelingen over de incentives waar de boeren allang op wachten.

Liedjes gezongen
De beloofde lange toespraak over de agrarische sector is uitgebleven. In plaats daarvan heeft de president delen van Bollywoodliedjes gezongen, zoals 'kwabo ki dunya', dost, dost na raha, pyaar pyaar na raha, admi ho admi se pyaar karta ho, ye dosti. Hiermee maakte de president wel indruk bij het publiek.

Bouterse riep op tot eenheid. Hij zei dat dit ontbreekt in het land. Hij wil met alle Surinamers samenwerken om het land op te bouwen. De president benadrukte dat de natuurlijke hulpbronnen ontwikkeld zullen worden, waarbij deze ten dienste moeten zijn van het volk.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May