Parade en defilé groot succes; Nickerie dankbaar
25 Nov 2012, 19:05
foto
De vrouwelijke militairen oogsten veel bijval van het publiek. (Beeld: René Gompers)


Niet alleen kinderen maar ook de volwassenen kijken met grote ogen naar de parade en het defilé van de gewapende machten. "Fantastisch is dit, heel mooi wat we hier meemaken. Dit hebben wij nog nooit eerder gezien hier. Het doet ons echt goed", zijn enkele reacties van Nickerianen. Duizenden mensen zijn aanwezig in het centrum van Nieuw-Nickerie om de historische viering van de onafhankelijkheidsdag mee te maken.

Het is een en al gejoel bij het defilé, vooral wanneer de vrouwelijke militairen stoer langslopen, met hun blik strak gericht naar opperbevelhebber Desi Bouterse. Hoewel de veiligheid behoorlijk streng is, kost het toch moeite om de enthousiaste kinderen in het gareel te houden. Zij willen ook marcheren met de politie, douane, brandweer en de militairen.

Rollend materieel grote attractie
Het rollend materieel oogst veel bewondering. De pantserwagens glijden glimmend door de straten van Nieuw Nickerie. Zware wapens met een militair erachter behoort tot de bezienswaardigheden. Een brandweerwagen is zo hoog dat elektriciteitskabel dreigde te worden meegenomen. Het publiek heeft de chauffeur tijdig kunnen waarschuwen en meegeholpen om de kabel omhoog te trekken, waardoor het voertuig verder kon doorrijden.

Nickerie en de duizenden gasten uit Paramaribo en andere districten zijn vol lof over de show die zij te zien hebben gekregen. "Het was helemaal af. Dit is zo mooi. Dat wij dat kunnen meemaken in Nickerie is bijzonder", zeggen velen. Na het defilé gaan velen de president persoonlijk bedanken. Hij krijgt veel lofuitingen van Nickerianen voor het besluit om de Srefidensi in het district te houden.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May