Bokser Hector Camacho overleden
24 Nov 2012, 16:00
foto
De flamboyante bokser Hector Camacho is vanmorgen overleden.


De machines die bokster Hector Camacho kunstmatig in leven hielden zijn verwijderd. Korte tijd daarna is de Puerto Ricaanse bokser, die driemaal het Wereldkampioenschap won, overleden.

De voormalige wereldkampioen was klinisch hersendood nadat hij dinsdag in het hoofd werd geschoten in een drive-by shooting in de buurt van de hoofdstad San Juan. Camacho is 50 jaar geworden.

In zijn dertigjarige bokscarrière heeft hij met grootheden als Oscar de la Hoya, Sugar Ray Leonard en Felix Trinidad gevochten. Hij heeft een lange en bewogen bokscarrière gehad met een verblindende handsnelheid, maar hij zal het best herinnerd worden voor zijn showmanship en roekeloze benadering van het leven.
Camacho werd bekend om zijn bizarre intredes en outfits in de ring. Hij heeft ooit verkleed als een Romeinse soldaat gevochten met Sugar Ray Leonard. Gezien de snelheid waarmee hij zijn leven leefde - drank, drugs, vrouwen, snelle auto's, hij prompte het allemaal op – vinden critici het een wonder dat hij het heeft gemaakt tot 50 jaar.

Camacho werd behandeld in het Rio Piedras medisch centrum in San Juan. De directeur van het centrum Ernesto Torres vertelde dat de bokser vanmorgen vroeg van de machines is gehaald. Hij stierf kort daarna.

Eerder had Camacho’s moeder, Maria Matias, al laten weten dat ze wilde dat de artsen het kunstmatig in leven houden van zoon zouden stoppen. Maar zijn oudste zoon, Hector Jr, had aangegeven dat hij zijn vader in leven wilde houden. Maar Camacho’s moeder had het laatste woord.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May