Jeugdjournaal wint Kids News Award 2012
24 Nov 2012, 05:00
foto


De reportage van het Tien Minuten Jeugdjournaal over geheimen is bekroond met de Kids News Award 2012. Deze prijs – die jaarlijks wordt uitgereikt aan een van de leden van het Kids News Network – is uitgereikt door de Nederlandse ambassadeur in Peru, Arjan Hamburger tijdens de Kids News Summit in Lima.

Dit jaar was het thema van inzendingen voor de award ‘geheimen’. Volgens de juryvoorzitter Leon Willems, directeur van Free Press Unlimited, is Tien Minuten er uitstekend in geslaagd om een zwaar onderwerp als kindermisbruik verteerbaar te maken voor kinderen. De relevantie van het onderwerp en het feit dat de reportage oplossingen en perspectieven bood, waren doorslaggevend, staat in het persbericht van The Back Lot hierover.

Kinderen luchten hun hart
Carolyn Gerling van The Back Lot, die bij de award uitreiking aanwezig was: “Ik ben heel trots, op de award en op Tien Minuten. Toen we net begonnen renden kinderen weg zodra ze ons zagen komen, nu komen ze op ons af rennen als we in de buurt op reportage zijn. Met Tien Minuten proberen we niet alleen het nieuws te vertellen, maar ook door dingen uit te leggen aan kinderen, hen gerust te stellen en hulp te bieden. Daar hebben kinderen wat aan."

Los van de uiteenlopende interpretaties van het thema ‘geheimen’ zijn de makers van de jeugdjournaals het over een ding eens: jeugdjournaals wereldwijd zijn er juist om kinderen een kans te geven om hun hart te luchten en hun geheimen te delen. “Uit de ingezonden items blijkt eens te meer dat kinderen zich vaak door hun omgeving gedwongen voelen om hun dagelijkse problemen geheim te houden. Taboes op homoseksualiteit, HIV en de gevolgen van seksueel misbruik zouden er niet moeten zijn.” zegt Leon Willems.

10 Minuten jeugdjournaal startte op 20 oktober 2004 haar uitzendingen als eerste Surinaamse nieuwsprogramma voor jongeren. Internationaal nieuws en achtergrondverhalen worden in het programma vertaald naar de belevingswereld en het acceptatievermogen van jongeren tussen de 10 en 14 jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May