Waakzaamheid geboden voor kapotslaan verworvenheden
24 Nov 2012, 07:00
foto


Het regeren met ijzeren vuist en misbruik van macht –zoals nu het geval is- moet worden nagelaten. Regeerders moeten dienstbaar zijn aan het volk en niet omgekeerd, zegt de Nationale Partij Suriname (NPS) in haar boodschap in verband met de herdenking van de 37ste verjaardag van de Republiek Suriname.

Gebrek aan transparantie, het niet of in onvoldoende mate afleggen van verantwoording aan het parlement en structurele verzwakking en miskenning van de Rekenkamer, vormen een ernstige bedreiging voor de gezonde groei en ontwikkeling van land en volk, beschrijft de NPS het “steeds onduidelijker beleid van de huidige regeerders.” De verworvenheden van onze natie komen in gevaar, stelt de partij, die de gemeenschap oproept om waakzaam te zijn opdat de stevige fundering - die mede door haar is neergezet- en de ontwikkeling daarna, niet worden kapotgeslagen.

De NPS somt op haar verdiensten op die “onmiskenbaar” zijn. Zij schaart zich achter de ontwikkelingsvisie dat Suriname een natie is die langs democratische principes is georganiseerd, waarin een ieder die daarin participeert, zich volledig kan ontplooien en ontwikkeling. “Een vredige natie, gevormd door haar geïntegreerde multi-etnische samenleving met erkenning en respect voor de harmonieuze interacties tussen culturen waardoor ze weerbaar en onafhankelijk is.”

De politieke partij wijst erop dat wij als Surinamers ons moeten bezinnen over de verdere richting waarin het land dient te gaan tot welvaart en welzijn voor alle lagen van de bevolking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May