Srefidensi in Nickerie bevordert nationaal gevoel
23 Nov 2012, 00:00
foto
Nickerie in Srefidensi-stemming.


Nickerie is er trots op dat de 37ste verjaardag van de republiek Suriname in het district wordt gevierd. Er worden duizenden mensen dit weekend verwacht. Alle hotels en logeergelegenheden zijn volgeboekt. Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh zegt dat er hard gewerkt is en alles zo goed als rond is voor de grote happening.

"Met de organisatie van de Srefidensi-viering in Nickerie wordt vooral het nationaal gevoel bevorderd", stelt Joeloemsingh. Hij merkt op dat doorgaans de onafhankelijkheidsdag werd ervaren als een vrije dag, maar nu heerst er een heel andere sfeer in Nickerie", benadrukt de dc.

In Nickerie wordt de laatste hand gelegd aan het testen van geluid en de podia. Hiervoor zijn bedrijven uit Paramaribo overgekomen. De dc zegt dat lokaal de expertise en equipment niet aanwezig zijn. Bewoners van Nickerie zeggen trots op te zijn dat de viering in hun district plaatsvindt. "Het is de eerste keer en wij vinden het geweldig. Het is een grote eer, want elk jaar was de viering in Paramaribo", zeggen diverse bewoners.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May