Bokser Hector Camacho hersendood
22 Nov 2012, 13:40
foto
Bokser Hector Camacho won de meeste van zijn professionele gevechten.


De voormalige Puerto Ricaanse bokser Hector 'Macho' Camacho is klinisch hersendood nadat hij dinsdag in het hoofd was geschoten. Zijn artsen zeggen dat hij in een diepe coma was en dat hij niet reageerde.

De familieleden moeten beslissen of ze hem van het beademingsapparatuur moeten halen. Camacho is drie keer wereldkampioen geweest. Nadat hij buiten de hoofdstad San Juan gewond raakte in een drive-by-shooting, kreeg hij een hartaanval.

"We hebben alles gedaan wat we konden doen," zei directeur Ernesto Torres van het ziekenhuis waar de bokser ligt. Hij voegde eraan toe dat bestudering van de hersenen onregelmatig en periodieke activiteit toonde.

Vriend gedood
De kogel in de hersenen van Camacho heeft drie slagaders die door zijn nek lopen beschadigd, waardoor het bloed niet goed stroomt. De vijftigjarige Camacho zat dinsdag met een vriend in een auto buiten een bar toen hij werd beschoten. Zijn vriend, Adrian Mojica Moreno, is bij die aanval gedood. De politie zegt dat ze niet weten wat de motieven zijn voor de schietpartij.

Camacho heeft in zijn carrière met grootheden uit de bokswereld gevochten, onder wie Oscar de la Hoya, Sugar Ray Leonard en Felix Trinidad. De laatste jaren ging het bergafwaarts met hem. Hij werd veroordeeld voor inbraak, drugs en klachten van huiselijk geweld van zijn ex-vrouw.

Hij bleef boksen en verloor in mei 2010 een gevecht met Saul Duran. Camacho wilde het volgend jaar weer proberen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May