Geen lange wachttijden meer op commissariaat Para
22 Nov 2012, 06:00
foto
Districtssecretaris, Eric Grauwde gaat na in welke fase de verwerking van een vergunningaanvraag zich bevindt.


Met de invoering van een e-mailsysteem werkt het commissariaat van Para sinds kort klantgerichter. Het proces rond het verlenen van diverse vergunningen en toekennen van bewijzen van goedgedrag duurt nu ongeveer twee weken. “Dit vereenvoudigingssysteem voor het afhandelen van vergunningen is een voornemen van districtscommissaris Jerry Miranda”, zegt Eric Grauwde, districtssecretaris Administratieve Diensten.

Het e-mailsysteem valt onder de sectie Documentatie en Informatie Verzorging (DIV) op het commissariaat van Para en zorgt voor contact met andere interne secties en externe instanties. Het is de bedoeling dat ingekomen stukken in het systeem worden ingeboekt, voor een efficiënte afhandeling. Hiermee kan er binnen zeven werkdagen advies worden uitgebracht door externe instanties. De sectie ICT op het commissariaat zorgt ervoor dat dit geautomatiseerde afhandelingssysteem op correcte wijze bediend wordt.

Andere instanties moeten meewerken
“De adviserende instanties, zoals de politie, brandweer, BOG, etc. moeten deze werkwijze helpen ondersteunen, zodat het volledige draagkracht heeft”, zegt Grauwde. “DAG, drukkerij van het staatsblad, heeft bijvoorbeeld geen internetaansluiting, waardoor we genoodzaakt zijn onze post per bode te doen bezorgen. Indien het vermoeden bestaat dat er een positief advies zal worden uitgebracht en de aanvrager bedrijfsklaar is, zal in afwachting op de definitieve vergunning, alvast een toestemming voor voorlopige openstelling worden verleend.”

De tekenbevoegdheid van een bewijs voor goed gedrag is ook gedelegeerd naar de districtssecretaris. Aanvragers moeten met hun aanvraag naar de politie, waarna zij voor het ondertekenen van hun stuk terecht zijn op het commissariaat. De ondertekening geschiedt op het moment van indiening.

Para is de trendzetter met dit beheerssysteem dat nog niet in andere districten wordt gebruikt. In de toekomst zal de aanvrager van een vergunning via een site op internet, ook toezicht hebben op het verloop van de aanvraag. Het district heeft ook een nieuwsblog (dcpara.wordpress.com), waarop nieuwsberichten van het district na te lezen zijn.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May