Vier cocaïnesmokkelaars aangehouden
20 Nov 2012, 15:30
foto


Verschillende eenheden van de politie hebben vier cocaïnesmokkelaars aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om verdachten die het verderfelijke spul in dozen het land uit probeerden te smokkelen. Ook op de Johan Adolf Pengel luchthaven zijn er aanhoudingen verricht.

G.B. (28) is vrijdag door de Douane Recherche bij een postbedrijf aangehouden. Hij postte in 2011 vijf en dit jaar zes dozen, steeds weer bij verschillende postbedrijven. In deze elf dozen werd er van het verderfelijke spul 2.078 gram in vaste vorm en 487 ml in vloeibare vorm aangetroffen. De man gaf steeds fictieve adressen op. Zo bleef hij uit handen van de politie, totdat hij vrijdag bij het verzenden van een pakket werd herkend. Hij is aangehouden en hangende het onderzoek overgedragen aan de afdeling anti-Narcoticabrigade.

Het BID-team heeft op 17 en 18 november op de Johan Adolf Pengel luchthaven eveneens twee verdachten in de kraag gevat. De 48-jarige Y.F. poogde 1.760 gram cocaïne in haar koffer verborgen in specerijen het land uit te smokkelen. De tweede verdachte, de 37-jarige S.B., had 2.098 gram cocaïne in schijfjes vorm, verborgen tussen bladeren in zijn koffer.

De anti-Narcoticabrigade heeft na opsporing gistermiddag de 26-jarige G.A. in zijn woning aangehouden. Deze man heeft het afgelopen jaar een doos en de vorige maand twee dozen gepost. In alle drie dozen werd in totaal 600 ml vloeibare cocaïne en 90 gram cocaïne in vaste vorm aangetroffen. Dit staat vandaag in het bulletin van de politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May