Programma Srefidensi-viering in Nickerie rond
20 Nov 2012, 08:00
foto
Nickerie maakt zich klaar voor de Srefidensi-viering.


Het programma voor de herdenking van de 37ste verjaardag van de republiek Suriname in Nickerie is rond. De activiteiten starten volgens commissievoorzitter, districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh, op 23 november. Op 25 november worden zoals gebruikelijk bij de Srefidensi-viering om zes uur ‘s morgens de minuutschoten afgevuurd.

Omstreeks 15.00 uur vindt de onthulling plaats van het borstbeeld van Mr Jagernath Lachmon op het Brasaplein. Een uur later zal de parade en het defilé van de gewapende machten worden gehouden bij het Willemsplein. Daarna staan gepland de decoraties van personen uit Nickerie en een volksreceptie. Om 21.45 uur houdt president Desi Bouterse een toespraak waarna een vuurwerkshow zal worden gehouden. Diverse muziekgroepen zullen ook optreden.

De activiteiten starten op vrijdag om 14.00 uur met dragraces op Zeedijk. Om 19.00 uur is de voorronde van het scholierensongfestival op het programma in de Nickerie Indoor Sporthal. Op 24 november zal het tweede deel van de dragraces worden gehouden. Tegelijk vinden ook plaats voetbalwedstrijden en andere takken van sport zoals: domino, dammen en zangvogelwedstrijden. Om 16.30 uur zijn er nabij het commissariaat snelloopwedstrijden en een fietsenrace. In de avond zullen diverse Nickeriaanse muziekgroepen optreden met als uitsmijter South South West uit Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May