Nederlandse ambassadeur reikt Ida Does filmprijs uit
17 Nov 2012, 20:00
foto
Zittend: Sigrid Nama en Derek Walcott
Staand: Lucita MoenirAlam, Ida Does (midden) en Peter Duveaux.


Lucita MoenierAlam, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Trinidad en Tobago, heeft in de hoofdstad van Saint Lucia, Castries, de Award voor de Best Short Film van het Trinidad en Tobago Filmfestival 2012 aan filmmaker Ida Does uitgereikt. De ambassadeur combineerde een werkbezoek aan Saint Lucia, nu Caricom voorzitter, met een persoonlijke kennismaking met Ida Does en haar filmcrew, die op het eiland filmen voor een lange documentaire over een grote zoon van Saint Lucia, Nobelprijswinnaar en dichter Derek Walcott. De Nederlandse ambassade in Trinidad & Tobago heeft een financiële bijdrage geleverd aan het Walcott filmproject.

De ambassadeur werd uitgenodigd van dichtbij mee te maken hoe de film tot stand komt. Walcott, die ook door president Obama wordt gelezen, heeft een groot en prestigieus oeuvre van poëzie, theaterstukken en essays. Hij heeft een bijzondere band met Nederland, omdat zijn grootvader Nederlander was.

Verrast
Ambassadeur MoenirAlam organiseerde ter gelegenheid van het filmproject een speciaal Walcott Diner. Als gastheer trad op Peter Deveaux, de Nederlands Honorair Consul in Saint Lucia. Daar werd filmmaker Ida Does verrast door de onverwachte uitreiking van de Trinidad & Tobago Filmfestival 2012 Award, die de ambassadeur van het Filmfestival had meegekregen.

In haar felicitatie speech memoreerde de ambassadeur in lovende bewoordingen de bekroonde film 'Peace, memories of Anton de Kom'. Zij verwoordde enthousiasme en betrokkenheid bij de komende enige lange documentaire ooit over de Caribische Nobelprijswinnaar Derek Walcott die ook in Trinidad & Tobago heeft gewoond. 'Ida Does maakt prachtige films, we kijken er zeer naar uit!' Ook aanwezig op de Walcott Diner waren Derek Walcott, zijn echtgenote Sigrid Nama, cameraman Ingmar Maduro, uitvoerend producente Ingrid Lochem, Saint Lucia-field producer Gandolph St. Claire en Honorair Consul Peter Deveaux en echtgenote.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May