SISO in Nickerie voor Voetbal B-Cursus
17 Nov 2012, 16:00
foto
Ro Kolf, voorzitter van SISO


De Stichting Instituut Sport Opleidingen (SISO) verzorgt aan vijftien personen de opleiding tot voetbaltrainer B in het district Nickerie. Het is de bedoeling dat de cursisten uit Coronie en Wageningen zich ook nog zullen aansluiten. Er is reeds één cursist uit Wageningen die meedoet.

Ro Kolf, voorzitter van SISO, geeft aan dat de financiële middelen voor deze cursussen verkregen zijn van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De eigen bijdrage van de cursisten is vastgesteld op SRD 50. Het pakket bestaat uit theoretische en praktische lessen. SISO hoopt de opleiding tegen eind april 2013 te kunnen afronden. Het is een blokcursus omdat de docenten om de ene week naar Nickerie zullen afreizen. In deze opleiding staat de cursist centraal, omdat het meer gaat om het ervaringsdeel dat zo’n cursist opdoet in de praktijk. Zij zullen veel stage lopen bij voetbalclubs en trainingsuren volmaken.

De experts die de cursus zullen verzorgen, zijn een voetbalcoach, een pedagoog en een fysiotherapeut. Deze cursus ontwikkelt volgens Kolf, meer bekwaamheden bij de cursisten. De trainers die opgeleid worden, zullen na de opleiding, bevoegd zijn om een voetbalclub in de eerste klasse van de topsectie van de SVB te mogen trainen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May