Girjasing stelt bijzondere benoeming Belfort aan de kaak
17 Nov 2012, 04:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Het assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) wil antwoord van minister Edward Belfort van Justitie en Politie waarom hij drie personen een bijzondere benoeming wil geven, terwijl zij niet zouden voldoen aan de eisen. Dit werkt volgens de parlementariër demotiverend op het Korps Politie Suriname. Girjasing stelde indringende vragen hierover vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling.


André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) hield Girjasing voor dat bijzondere benoemingen vaker aan de orde zijn geweest. Hij merkte op dat de minister ook met die lijst moet komen als hij de vragen beantwoordt. Misikaba zei dat het oppositielid een 'valse snaar' heeft geraakt. Hij merkte op dat het om een openbare vergadering gaat en hij daarom niet alles zal zeggen, maar volgens hem zijn kandidaat-rechters toegelaten tot de Raio-opleiding die ook niet voldoen.

Afgeketst bij management team
Girjasing merkte op dat zaken die niet goed zijn, hij zal blijven aankaarten. Hij benadrukte dat de mensen die de minister wil benoemen, niet de goedkeuring dragen van het managementteam van het korps. Deze zaak is afgeketst daar. De parlementariër heeft vernomen dat de minister op een andere wijze deze mensen toch nog benoemd wil krijgen.

Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) bracht hiertegen in dat de minister ruim twintig jaar in het korps heeft gezeten en goed op de hoogte is van de gang van zaken. Daarom kan hij de voordracht tot de bijzondere benoeming doen. Girjasing bleef erbij dat mensen in het korps hiertegen zijn en dit demotiverend zal werken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May