Bee: Regionale organen Sipaliwini kunnen niet vergaderen
17 Nov 2012, 00:00
foto
Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP)


De regionale organen van het district Sipaliwini hebben al langer dan een jaar niet kunnen vergaderen. De vier districtscommissariaten van Sipaliwini hebben volgens assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) geen geld om een vergadering te organiseren.

Deze mededeling deed Bee tijdens begrotingsbehandeling vrijdagavond. Hij kreeg de ondersteuning van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en andere collega's. Simons wees erop dat in de grondwet staat dat de volksvertegenwoordigers bijeen moeten komen. Als ze langer dan een jaar niet hebben vergaderd, is dit in strijd met de grondwet. Aangezien de regionale volksvertegenwoordigers niet kunnen vergaderen, lopen zij ook hun vergoeding mis, omdat deze uitbetaald wordt aan de hand van het aantal bijgewoonde vergaderingen.

Begroting aanpassen
Bee merkte op dat er ook voor het dienstjaar 2013 te weinig geld is opgebracht op de begroting, waardoor het probleem niet zal worden opgelost. Het is duidelijk geworden dat de begroting van Regionale Ontwikkeling zal worden aangepast om het probleem op te kunnen lossen. Simons zei dat er niet in strijd met de grondwet gehandeld kan worden. Deze kwestie moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Het assembleelid stelde ook vragen over het decentralisatieproces en het districtsfonds. Bee wilde weten hoe de districtsbesturen functioneren. Hij vroeg of er een evaluatie is gemaakt hierover. Hij merkte ook op dat er geen originele epauletten zijn voor bestuursambtenaren. Hij sprak de hoop uit dat deze nu wel aangeschaft zullen worden door het ministerie. Bee vroeg eveneens aandacht ervoor dat een liter brandstof in het binnenland tussen de SRD 12 tot SRD 15 kost. Hij stelde voor om de interdepartementale commissie die er was van Financiën en Regionale Ontwikkeling, weer in te stellen voor de verkoop van brandstof in binnenland, zonder government take.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May