Jongeren krijgen voorlichting over tienerzwangerschap
15 Nov 2012, 21:00
foto


In de awareness campagne ‘Voorkom Tienerzwangerschap’, worden schoolgaande jongeren in Brokopondo, Boven-Suriname en Latour geïnformeerd over het belang van het voorkomen van tienerzwangerschap. Het pilotproject wordt gefinancierd door de UNFPA en bij de uitvoering heeft ProHealth Foundation samengewerkt met Stichting marronage.

De campagne is nodig, omdat als gevolg van onveilig seksueel gedrag jonge meisjes het risico lopen ongewenst zwanger te raken, jongens ongepland vader kunnen worden en jongeren het risico lopen geïnfecteerd te raken met een seksueel overdraagbare ziekte. “Vooral jongeren in de leeftijdsgroep 12-19 jaar, bevinden zich in een levensfase waarbij zij voor allerlei uitdagingen en keuzen komen te staan, ook op seksueel gebied”, zegt de ProHealth Foundation in een persbericht.

Informatieve les
De voorlichting wordt tijdens een informatieve les gegeven. Klassikaal worden de jongeren aan de hand van vragen en het schetsen van voorkomende situaties voorgelicht, vindt er een discussie plaats en wordt ingegaan op hun vragen. Ter ondersteuning van deze les en om nader invulling te geven aan deze awareness campagne, heeft ProHealth twee folders en een poster ontwikkeld. In dit materiaal krijgen de jongeren onder meer voorlichting over de gevolgen van tienerzwangerschap, voorbehoedsmiddelen en het belang van plannen voor de toekomst. De boodschappen: ‘Voorkom Tienerzwangerschap’, Lobi nanga yu ferstan, 'stel seks uit' en 'gebruik een condoom', staan centraal.

Eerder deze maand zijn 5e en 6e klassen van basisscholen en alle klassen van het voj in Brokopondo bezocht. Deze week is het de beurt aan scholen te Latour en omgeving en de Sint Ceciliaschool aan de Ramgoelanweg. Volgende week worden scholen in Boven-Suriname aangedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May