Coalitie wil diverse units weg bij kabinet president
15 Nov 2012, 17:25
foto
Een deel van de onbetaalde rekeningen van het kabinet van de president.


De coalitie wil dat diverse units die nu ondergebracht zijn op het kabinet van de president, comptabel bij ministeries moeten worden geplaatst. "Als iemand van het Bureau Nationale Veiligheid een cup soft drinkt, is de president daar verantwoordelijk voor", legt André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) uit. De coalitie heeft in een lange schorsing hierover overleg gepleegd en vindt dat deze situatie niet gezond is. De organisatiestructuur moet veranderen.

Ronnie Brunswijk, coalitieleider en voorzitter van A Combinatie, zegt Misikaba volledig te ondersteunen. Hij vindt dat een gedurfd standpunt is ingenomen. Brunswijk vindt ook dat de situatie ongezond is. Misikaba legt uit dat te veel grote units ondergebracht zijn op het kabinet van de president. Dit is niet correct volgens hem.

Er worden diverse bedragen genoemd die het kabinet van de president goedgekeurd wil krijgen. Volgens een stuk van het kabinet van de president zou het gaan om ruim SRD 81 miljoen. Misikaba zegt dat het om SRD 71.8 miljoen gaat. Winston Jessurun (Nieuw Front/DA91) rekent uit dat het om SRD 91 miljoen gaat. "Elke keer als wij totaliseren, komen wij op een ander bedrag", merkt Jessurun op. In de schorsing is een nieuwe toelichting gekomen over de suppletoire begroting. Daarvoor had de commissie van rapporteurs een onderbouwing met onbetaalde rekeningen. Het parlement laat duidelijk blijken het niet eens te zijn met de gang van zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May