Uitbetaling ambtenaren in gevaar door actie Cebuma
14 Nov 2012, 06:00
foto


De leiding van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) hoopt dat het probleem rond de aanpassing van de functies van zeven medewerkers zo snel mogelijk wordt opgelost. Als dat niet gebeurt, zullen de 43.000 personen die op de betaalrol staan van de overheid, niet op tijd, vóór 25 november, over hun salarissen kunnen beschikken.

De bond bij Cebuma is maandag in een sitdown-actie gegaan. Ook vandaag zullen de werkzaamheden niet worden hervat als er geen stappen worden ondernomen door het ministerie van Financiën. De actie houdt in dat het personeel aan het werk komt, maar geen arbeid verricht.

Beloften niet nagekomen
Onderhoofd Arnold Amatkarijo zegt aan Starnieuws dat de hervormingen bij Cebuma in 2010 zijn begonnen. Medewerkers hebben trainingen gevolgd om het werk anders aan te pakken. Er is online-contact met diverse ministeries, waardoor zaken veel efficienter aangepakt worden. "De mensen hebben hun best gedaan en hebben zich ingezet, maar de waardering is uitgebleven", legt de onderdirecteur uit.

Amatkarijo merkt op dat de leiding ook brieven heeft geschreven naar Financiën. Er is ook telefonisch contact geweest, maar de medewerkers zijn nog steeds in hun oude functies gebleven. Maandag is er contact geweest met de directeur van Financiën. Beloofd is om de bond zo snel mogelijk te ontvangen. Bond en de leiding van Cebuma hopen dat er gauw een oplossing komt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May