Productie bananen eerste helft dit jaar met 13% gestegen
13 Nov 2012, 18:00
foto


De productie van bananen is in de eerste helft van dit jaar met 13% gestegen. De Stichting Behoud Bananensector (SBBS) streeft ernaar om de productie aan het eind van 2012 met ongeveer 20% uit te breiden. Dit zegt de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in het halfjaar rapport dat maandag is uitgebracht.

De SBBS is bezig met investeringen en privatisering van het bedrijf. De preferentiële toegang tot de Europese markt zal binnenkort eindigen. Daarom vinden er investeringen plaats in moderne productiemiddelen. Er is een samenwerkingsakkoord tussen de landen uit Afrika, Caribisch Gebied en de Stille Oceaan (ACP) en de Europese Unie om de concurrentiepositie van de bananenindustrie te versterken. Intussen is het ook bekend dat deze maand de ACP-landen en de Europese Unie in Paramaribo bijeen. De banensector is een van punten van bespreking.

De CBvS heeft besloten om het eerste halfjaarlijks economisch rapport uit te brengen om zo informatie te verschaffen aan de samenleving. Dit rapport zal op regelmatige basis, zowel in het Nederlands als in het Engels, worden gepubliceerd op de website van de bank. Het rapport bespreekt de repercussies van de mondiale economische ontwikkelingen in het eerste halfjaar van 2012 op de Surinaamse economie. Behalve de macro-economische ontwikkelingen wordt ook aandacht besteed aan de belangrijkste sectoren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May