Tropin Ressort bouwt ook indoorstadion
13 Nov 2012, 09:00
foto
Commercieel manager Stanley Tjin A Ton van Tropin Ressort


Tropin Ressort te Papatam aan de Marowijnerivier, begint in februari volgend jaar met de bouw van een indoorstadion. Deze faciliteit komt in de directie nabijheid van het nu in aanbouw zijnde voetbalstadion. Het indoorstadion zal plaats bieden aan ruim 1000 bezoekers. Tropin Ressort wil met dit stadion een bijdrage leveren aan de sportontwikkeling in het district Marowijne.

Commercieel manager van het ressort, Stanley Tjin A Ton, onthult aan Starnieuws dat de locatie al bouwrijp wordt gemaakt. "Delen van de vloer, die volgens internationale standaarden is en in het buitenland is gekocht, zijn al zeilende", zegt hij. Tjin A Ton zegt dat het de bedoeling is om van Tropin Ressort in Marowijne, het uitgangscentrum a la 't Vat in Paramaribo, te maken.

Oplevering eind van de maand
Hij zegt dat de officiële datum van opening van het voetbalstadion wordt bepaald na de oplevering eind deze maand. Het stadion heeft nog geen naam. De bouwwerkzaamheden zijn een maand terug begonnen en worden gecoördineerd door het managementteam van Tropin Ressort.

Het stadion bestaat uit een overdekte tribune met 400 zitplaatsen, kleedkamer en drie duckouts voor teams en de arbitrale leiding. Het redelijk goed uitziende speelveld ligt op hoogland, waardoor een goede drainage gegarandeerd is. Nu wordt gewerkt aan de uitbreiding van de tribune naar 800 zitplaatsen. Er is al begonnen met de bouw van een ereloge boven de kleedkamers. De omheining zal voorlopig uit dakplaten bestaan. Tot nog toe is er SRD 52.000 geïnvesteerd in dit project. De totale kosten zijn begroot op SRD 180.000. Het stadion zal ook verlicht worden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May