Fractie Pertjajah Luhur uit protest niet in vergaderzaal
12 Nov 2012, 11:27
foto
De behandeling van de begroting begint met veel lege stoelen en ontevreden assembleeleden.


De fractie van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie doet vandaag niet mee aan de openbare vergadering van De Nationale Assemblee. Het parlement heeft in behandeling de 'algemene politieke beschouwingen'. De begrotingsbehandeling begint, een dag voor Divali, waarbij Hindoes in de sfeer zijn van dit lichtfeest. President Desi Bouterse woont de vergadering bij.

Aan het begin van de openbare vergadering heeft assembleelid Mahinder Jogi aan de orde gesteld, dat het niet van respect getuigt om vandaag te beginnen met de begrotingsbehandeling. Divali brengt veel voorbereidingen met zich mee en er worden diverse activiteiten ontplooid. Op verschillende plaatsen zijn er ook optochten en in tempels zijn er speciale bijeenkomsten.

Respect
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, zegt aan Starnieuws dat de gehele fractie de vergadering niet bijwoont. "Uit respect voor de voorzitter hebben wij wel de presentielijst getekend, maar wij zijn niet in de zaal, omdat wij vinden dat deze vergadering vandaag niet gehouden moest worden", zegt Somohardjo. Niet alleen de stoelen van deze coalitiefractie, maar verschillende oppositieleden zijn uit protest niet in de zaal.

De politicus merkt op dat er ook geen vergadering gehouden zou worden een dag voor de kerstviering of Eid Ul Fitre. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt dat als iedereen meewerkt, de vergadering rond twee uur kan zijn afgelopen. Zij haalt aan dat voor het hele volk het belangrijk is dat de begroting wordt behandeld en dat projecten volgend jaar uitgevoerd kunnen worden. Fractieleider van de Mega Combinatie/NDP benadrukt dat de regering zeker respect heeft voor Divali en voor alle religieuze groepen. Hij brengt in herinnering dat deze regering Divali tot een nationale feestdag heeft gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May