Uitkijk houdt Divali-optocht
12 Nov 2012, 10:00
foto
CUS-voorzitter Ashwin Adhin doet wat ghee in de Suriname Dia (Foto: Wilfred Leeuwin)


Bij de S.L. Mall bij de rotonde Uitkijk start vanavond omstreeks half acht een Divali-optocht als onderdeel van de Divali-viering van de Shree Sita Ram Mandir. Na de optocht zijn er culturele activiteiten, waaronder de toneelopvoering ‘Ghar Parivar’ en bhandara.

Morgen vieren Hindoes wereldwijd het Divali-feest. Sinds 2010 is deze dag in Suriname een nationale dag. De festiviteiten zijn zaterdagavond groots aangevangen met als hoogtepunt het aanmaken van de Suriname Dia op het Onafhankelijkheidsplein. Het feest dat grotendeels in huiselijk verband wordt gevierd, is voor een ieder, jong en oud, man en vrouw, arm en rijk.

De Shree Sita Ram Mandir aan de Mr. P.Chandishawweg te Uitkijk zegt dat het Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt altijd geassocieerd met succes en hoop.

Het Divali-festival zaterdagavond op het Onafhankelijkheidsplein heeft getoond dat de verschillende groeperingen in Suriname het feest als een natie kunnen vieren. “Pluraliteit met een hoger doel,” zei de voorzitter van de Culturele Unie Suriname, Ashwin Adhin. Ook minister Soewarto Moestadja heeft de diepere betekenis van het feest benadrukt en hoopte dat elke Surinamer daar doordrongen van zou zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May