EBS-directie ontkent laksheid bij dodelijk incident
09 Nov 2012, 23:00
foto


De directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) betreurt het dat een mensenleven verloren is gegaan in Alkmaar, Commewijne. Een man is donderdag in contact gekomen met een losgeraakte hoogspanningskabel, die tijdens een zware regenbui met hevige windstoten, zeer laag is komen te hangen. De EBS zegt dat er geen sprake is van laksheid.

Uit Alkmaar kwam, volgens een verklaring van de EBS-directie, donderdag om 14.38 uur een storingsmelding binnen. Doorgegeven werd dat er "geen stroom was wegens noodweer". Volgens het bedrijf is er prompt gereageerd. Het bedrijf wijst erop dat er dagelijks storingen binnenkomen. Afhankelijk van de ernst wordt afgewogen waar de storingsdienst eerst naar toe gaat.

Bij aankomst in Alkmaar werd duidelijk dat de losgeraakte 12 KV lijn nog onder spanning was op het moment van het fatale incident. Het noodlottige gevolg had zich al voltrokken, voordat de storing gemeld was. De EBS-directie zegt intens mee te leven met de nabestaanden van het slachtoffer en zal de familie waar nodig ondersteunen in deze moeilijke dagen.

De EBS doet een beroep op het publiek om bij het zien van losgeraakte of laaghangende kabels uit de buurt te blijven totdat de storingsdienst het probleem heeft opgelost. De storingsdienst is te bereiken op het nummer 175.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May