Drie trucks met schroot en koper onderschept
09 Nov 2012, 00:00
foto
De drie trucks met koper en schroot onderschept.


Drie trucks, vol beladen met oud ijzer, schroten en koperwaren, zijn aangehouden bij de Burnside post te Coronie. Dit gebeurde rond vier uur in de gisterochtend. De spullen, vermoedelijk gestolen, zijn afkomstig van Wageningen, zegt ressortcommandant van Friendship, Iwan Jabini, aan Starnieuws.

Jabini vertelt dat de chauffeur van de eerste lading heeft aangegeven dat hij zijn perceel in Wageningen heeft opgeruimd en het oud-ijzer en de schroten in Paramaribo wil verkopen. Eerder had de politie een tip gehad dat gestolen ijzerwaren vanuit Wageningen naar Paramaribo werden vervoerd. De tweede truck met een soortgelijke lading kwam een half uur later aangereden. In het onderste gedeelte van de laadbak is koper aangetroffen. Daarna kwam de derde truck met dezelfde goederen aangereden. De zaak is volgens Jabini overgedragen aan de politie van Wageningen, omdat de diefstal daar is gepleegd.

Veel koper diefstal
Regillio Dors, jeugdparlementariër uit Wageningen, deelt aan Starnieuws mee dat de spullen toebehoren aan de Stichting Machinale Landbouw (SML). Hij beweert dat het tegendeel niet klopt. “Dagelijks worden spullen daar gestolen. Het is vreselijk, want het zijn staatseigendommen. Mensen die ervoor moeten waken dat dit soort praktijken plaatsvinden, werken juist mee aan illegaliteit. Deze ijzer- en koperwaren zijn sinds de privatisering achtergebleven op het SML-complex, maar worden met de dag steeds minder. Ik ben nu bezig een brief te richten naar president Desi Bouterse en de procureur-generaal”, beweert Dors.

Carlo Soemotinojo, voorzitter van het SML-bestuur, vertelt aan Starnieuws dat de politie hem heeft opgeroepen om de spullen te herkennen. Hij herkent ze niet. Hij beweert dat de landbouwarealen met opstallen voor een deel zijn verkocht aan Staatsolie en een ander deel per beschikking is afgestaan aan de arbeiders van de SML. Volgens de voorzitter hebben de boeren hun opstallen gesloopt en deze verkocht. Soemotinojo benadrukt dat deze gronden en opstallen niet meer aan de SML behoren.

De laatste dagen zijn in Coronie veel aanhoudingen verricht. Enkele dagen terug waren truckhouders met opvulzand aangehouden. Gisteren waren het vijftien illegale Guyanezen die met melasse, benzine en wat marihuana zijn aangehouden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May