BiZa heeft voor 2012 nog SRD 90 miljoen nodig
08 Nov 2012, 20:00
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft voor het dienstjaar 2012 nog meer geld nodig. Omdat de begroting van 2012 al in 2011 is goedgekeurd, zal er sprake zijn van een suppletoire begroting die de goedkeuring moet krijgen van De Nationale Assemblee. Voor het dienstjaar 2013 is door dit ministerie al een begroting ingediend met een bedrag van ruim SRD 250 miljoen.

BiZa heeft intussen de suppletoire begroting ingediend bij de Nationale Assemblee. Veel van de activiteiten die de regering wil bekostigen met de extra SRD 90 miljoen staan echter niet gespecificeerd in deze suppletoire begroting. Starnieuws verneemt dat door zowel politici van de oppositie, als bij instituten die te maken hebben met het uitgavenbeleid van de regering, er vraagtekens worden geplaatst bij wat precies met de gelden gedaan gaat worden.

Oppotten voor verkiezingen
De ingediende suppletoire begroting van BiZa staat vandaag op de agenda van het parlement om in een openbare vergadering besproken te worden. Bij onder andere de oppositie bestaat het vermoeden dat de regering geld aan het oppotten is bij dit ministerie, om straks bij de organisatie van de verkiezingen ruime middelen ter beschikking te hebben.

De SRD 90 miljoen is opgebracht onder post Algemene Zaken van het ministerie. In de SRD 90 miljoen hoort ook een aangepast bedrag van SRD 5.550.000 bestemd voor de organisatie van de ACP/EU-meeting die deze maand in Paramaribo wordt gehouden. DNA valt namelijk onder het ministerie van BiZa.

Niet alleen BiZa
Starnieuws verneemt dat niet alleen bij BiZa er voor het dienstjaar 2012 nog meer geld nodig is. Ook andere ministeries en diensten verbonden aan de ministeries hebben meer geld nodig. De openbare discussie van het parlement over de suppletoire begroting van Binnenlandse Zaken zal plaatsvinden nadat eerst de behandeling van het Huisvestingsplan van de regering vandaag zal zijn afgerond.

Een suppletoire begroting hoeft in de regel niet te betekenen dat er meer geld aan de begroting wordt toegevoegd. Zo kan het gebeuren dat niet alle geld in de begroting dat voor activiteit A was gereserveerd, wordt gebruikt. Om het restdeel daarvan te gebruiken voor activiteit B, zal het betreffende ministerie goedkeuring moeten krijgen van het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May