OW-Nickerie treft voorbereiding voor Srefidensi-viering
08 Nov 2012, 10:00
foto


Het ministerie van Openbare Werken (OW), afdeling Nickerie, is druk bezig met voorbereidingen om de Srefidensi viering in Nickerie op 25 november te feilloos te laten lopen. OW-Nickerie heeft diverse taken op zich genomen die uiterlijk 22 november opgeleverd moeten worden. Dit zegt sectiehoofd Charles Perk van OW aan Starnieuws.

Het directoraat Openbaar Groen Nickerie van OW moet ervoor zorgen dat bomen, waar nodig, gesnoeid of omgehakt worden. De trenzen en bermen van Nieuw Nickerie zullen opgeschoond worden. Op het bedrijfsleven is er een beroep gedaan om zijn omgeving netjes te houden. Er zullen extra vuilnistonnen geplaatst worden op plekken waar veel mensen zich ophouden. Deze tonnen zullen door Openbaar Groen Nickerie geledigd worden. Daarnaast moet dit directoraat ervoor zorgen dat voor zonsopkomst op 26 november alles opgeruimd en opgeschoond zal zijn.

Alles aanpakken
Perk deelt mee dat het directoraat Civieltechnische Werken ervoor moet zorgen de bermen en het terrein van het Volksplein worden bezand. Hier zal het defilé gehouden worden. Door dit directoraat zal ervoor gezorgd worden dat alle verkeersborden geplaatst zijn en dat zebrapaden, drempels en sorteervakken een laagje verf krijgen. Dit wordt gedaan samen met de politie, afdeling Verkeer.

Het directoraat Bouwkundige Werken en Ruimtelijke Ordening zal volgens Perk eventueel ingezet worden om tenten en podium op te zetten. Er zullen speciale banken opgezet worden, waar het publiek kan plaats nemen op het Volksplein. “We zijn ook bezig met de andere reguliere werkzaamheden. Samen met de Wegenautoriteit vullen we de gaten op de Oost-West Verbinding, vanaf de Coppename- tot de Henarbrug van Nickerie. Daarnaast bezanden we alle modder- en zandwegen van Wageningen en andere ressorten. De primaire en enkele secundaire lozingen worden opgeschoond en is er gezorgd voor vuilophaal te Henarpolder”, vertelt Perk.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May