Universiteit en parlement tekenen protocol van samenwerking
06 Nov 2012, 21:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons en de voorzitter van het universiteitsbestuur, Rayen Sidin, wisselen stukken uit.


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en De Nationale Assemblee hebben vandaag protocollen van samenwerking getekend. Het gaat in deze samenwerking om het op een gestructureerde manier, wederzijds verlenen van toegang tot informatie en medewerking. Daarnaast kunnen studenten van de universiteit nu informatie halen en afstudeerprojecten uitvoeren over onderwerpen die vooraf door het parlement kenbaar worden gemaakt.

Voorzitter Rayen Sidin van het universiteitsbestuur zegt dat de instelling een ontwikkelingsinstelling is die volledig in dienst wil staan van de gemeenschap. De universiteit hoopt ook met andere instituten en vooral het bedrijfsleven zulke samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Maatschappelijke vraagstukken
Het is de bedoeling dat studenten van de drie faculteiten voor hun afstuderen onderzoeksprojecten gaan uitvoeren als aanvulling op hun studie. De onderwerpen worden dan gehaald uit de maatschappelijke en sociale vraagstukken die door het parlement worden aangedragen. Het parlement zal inkomen met de financiële kosten die hieraan verbonden zijn. Sidin zegt dat alleen al bij de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen er jaarlijks ongeveer 300 studenten afstuderen. Er is dus voor beide doelen van de samenwerking een markt.

De protocollen van samenwerking zijn getekend in het bijzijn van alle fracties van partijen in het parlement, een vertegenwoordiging van het universiteitsbestuur en vertegenwoordigers van studenten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May