Nieuwe thuishaven voor voetbalclub Papatam
06 Nov 2012, 10:00
foto


De voetbalvereniging Papatam heeft sinds zaterdag een nieuwe thuishaven. Met toestemming van de eigenaar van Tropin Ressort Adam Abango mag de promovendus in de eerste klasse van de competitie van de Surinaamse Voetbalbond, het nieuwe stadion van het ressort gebruiken als speellocatie. Zaterdag speelde Papatam zijn eerste thuiswedstrijd in dit stadion.

De voetbalvereniging moest voorheen thuiswedstrijden in Moengo spelen en dit leverde financiële problemen op voor de ploeg. Volgens commercieel manager Stanley Tjin A Ton van Tropin Ressort is het besluit om Papatam gebruik te laten maken van het stadion van het ressort, mede ingegeven door de wens om de vereniging te steunen. "We zijn geen sponsor van Papatam, maar als bedrijf willen we wel helpen waar nodig en mogelijk", zegt Tjin A Ton.

Opzet stadion
Het stadion bestaat uit een overdekte tribune met 400 zitplaatsen, kleedkamer en drie dug-outs voor teams en de arbitrale leiding. Het redelijk goed uitziende speelveld ligt op hoogland, waardoor een goede drainage gegarandeerd is. Vanuit de weg naar Papatam is er een loket met een looppad naar en voor de tribune. Dit pad wordt met harmonicagaas afgescheiden van het speelveld. Nu wordt gewerkt aan de uitbreiding van de tribune naar 800 zitplaatsen. Deze week wordt eveneens een aanvang gemaakt met de bouw van een ere-loge boven de kleedkamers. De omheining zal voorlopig uit dakplaten bestaan.

Tjin A Ton zegt dat de officiële datum van opening van het stadion wordt bepaald na de oplevering eind deze maand. Het stadion heeft nog geen naam. De bouwwerkzaamheden zijn een maand terug begonnen en worden gecoördineerd door het managementteam van Tropin Ressort. Tot nog toe is er SRD 52.000 geïnvesteerd in dit project. Tjin A Ton geeft aan dat met een leverancier en een aannemer overleg wordt gepleegd over de verlichting van het stadion.

Hele opluchting
Volgens Coach - trainer Mario Apianai van Papatam is het stadion een mijlpaal in de 30-jarige historie van de vereniging. "Dit stadion zal een hele opluchting zijn voor de vereniging en Albina", zegt hij. “Ook Papatam heeft een bijdrage geleverd aan het bereiken van deze mijlpaal.” Tjin A Ton verduidelijkt dat de inbreng van Papatam bestaat uit een aantal dakplaten voor de omheining en wat hout voor de zitbanken van de tribune.

"Naar de Albina Sport Bond (ASB) zijn afgelopen zaterdag signalen uitgestuurd voor eventuele samenwerking", zegt Tjin A Ton. Voorzitter Patrick van Genderen zegt dat de ASB met iedere organisatie die de sport een warm hart toedraagt, wil samenwerken. ”Het stadion is veel beter dan de accommodatie waarvan de ASB gebruikmaakt", geeft hij aan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May