Thuis spelende Papatam klopt Santos met 2-0
04 Nov 2012, 02:00
Doelman Mengalvio Rollings van Santos werpt zich op de bal, voordat Elmo Watamaleo van Papatam gevaarlijk werd.

Papatam uit Albina heeft zaterdag de eerste klasse ontmoeting in de competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met 2-0 gewonnen van de Nickeriaanse Santos. De ruststand bij deze partij, geleid door arbiter Brain Esajas, was doelpuntloos. De wedstrijd werd gespeeld in het nieuwe voetbalstadion te Papatam in Albina.

Het eerste doelpunt in deze wedstrijd viel in de 55ste minuut door Moreno Asoman. Deze watervlugge speler rukte telkens weer vanuit de linkerflank de verdediging van Sontos uit elkaar. De speler Elmo Watamaleo liet het tweede doelpunt in de 80ste minuut van de wedstrijd noteren.

Kansen niet benut
De wedstrijd begon met een veldoverwicht door de thuis spelende Papatam, die bij vlagen dichtbij een doelpunt kwam. De voorlinie kwam echter de nodige koelbloedigheid te kort om de bal achter doelman Mengalvio Rollings van Santos te krijgen. De speler Stephan Lintie liet verschillende kansen voorbij gaan. De fysiek sterkere spelers van Papatam gaven de tegenstander weinig speelruimte gedurende de hele wedstrijd. Santos bracht de verdediging van Papatam enkele malen in gevaar, maar een beslissende treffer bleef uit.

Coach Mario Apianai van Papatam verklaart tijdens de rust tegenover Starnieuws dat het falen van zijn voorlinie te wijten is aan 'gehaast spelen'. De Santos coach Lesley Leysner schreef het nog niet goed uit het verf komen van het spel van Santos toe aan een bepaald concept van aftastend spelen. "Gaande het spel zal het spelbeeld gaan veranderen", voorspelt Leysner.

Overwicht Papatam
In de tweede speelhelft pakten zaken zich echter anders uit, want de Papatam spelers buiten hun fysieke kracht en snelheid uit en trekken de wedstrijd volledig naar zich toe. "De opdrachten zijn niet goed uitgevoerd", zegt Leysner na de enerverende slotfase van de wedstrijd. Hij wijst erop dat zijn spelers vermoeidheidsverschijnselen vertoonden, als gevolg van een tien uren durende trip.

De ploeg van Santos kwam tegen 14:00 uur aan en moest om 16:30 uur aantreden. "Er komt wel een evaluatie, want om in de topsectie goede resultaten te behalen moeten we het hebben van gemotiveerde spelers", meent Leysner. "Ik zou pas tevreden bij een eindstand van 5-0", zegt coach Apianai. Hij belooft te gaan werken aan de scherpte van zijn voorlinie als voorbereiding van de volgende wedstrijd op 17 november tegen Boma Star.