Traditioneel gezag krijgt doorgangshuis in Wanica
02 Nov 2012, 19:00
foto
De eerste steen van een doorgangshuis in Wanica is gelegd door minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling.


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) legde deze week te Koewarasan de eerste steen van een doorgangshuis voor gezagsdragers van Inheemsen en Marrons. Deze functionarissen kunnen bij hun komst naar Wanica en de stad binnenkort terecht in een eigen accommodatie. Het is de bedoeling dat het doorgangshuis in de eerste helft van 2013 wordt opgeleverd.

Het ministerie beantwoordt met de bouw van dit gebouw een reeds lange tijd bestaande behoefte. Al geruime tijd moesten de traditionele gezagsdragers en hun gevolg hun intrek nemen in verschillende logeergelegenheden, omdat de woningen die jaren terug voor hen gebouwd waren op het zogenoemd McCarter-terrein in zeer slechte staat verkeren, meldt de voorlichting van RO.

Geen dure opvang
Het ministerie van RO heeft landelijk meerdere doorgangshuizen, maar voor het district Wanica is dit het eerste. Het gebouw is bestemd voor doorgang en niet voor permanent verblijf. Wanneer de gezagsdragers in de stad zijn voor het afhandelen van ambtszaken, hoeft het ministerie nu geen dure opvang voor hen te regelen. De mensen zijn zo ook verzekerd van een vaste logeermogelijkheid.

Het is de bedoeling dat er een vergaderruimte komt in het gebouw, dat een lengte heeft van 300m en een breedte van 20m. Behalve de woonruimten worden ook twee toiletten en badkamers gebouwd en is er een centrale keuken gepland.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May