Nieuwe storm test Amerikaanse oostkust
03 Nov 2012, 04:00
foto
Terwijl de spanningen bij de getroffen bewoners in de oostkust oplopen, dient zich binnen enkele dagen een andere storm aan.


Terwijl de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika nog zwaar gebukt gaat onder de gevolgen van orkaan Sandy, voorspelt de Amerikaanse National Weather Service een nieuwe storm. Volgens de weerdienst vormt een nieuwe storm zich aan de oostkust en zou hij aan land kunnen gaan op 6 november, de dag van de Amerikaanse verkiezingen.

Het bureau voor weervoorspellingen Hydrometeorological Prediction Center (HPC) heeft intussen aangegeven dat deze storm minder extreem zal zijn dan orkaan Sandy. Echter zou de nieuwe storm ook andere gebieden kunnen treffen dan de zones waar Sandy het zwaarst heeft huisgehouden. "De impact zou veel noordelijker zijn dan bij Sandy, maar de kans bestaat wel dat er dan sneeuw valt."

Meteorologen van AccuWeather zeggen dat de storm het de inwoners van New England moeilijk zou kunnen maken om te gaan stemmen. Uit een enquête uitgevoerd door Ipsos en Reuters blijkt dat een derde van de zwevende kiezers niet zal gaan stemmen als het weer verslechterd.

Echter zou de invloed van het weer op het aantal Amerikaanse burgers dat gaat stemmen beperkt kunnen blijven door de mogelijkheid om eerder te gaan stemmen. De overheid verwacht dat tot 40% van de kiezers dit jaar al voor 6 november zijn stem uitbrengt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May