Grote anti-drugsactie Canada levert 103 arrestaties
02 Nov 2012, 08:00
foto


De Canadese politie heeft bij een omvangrijke operatie 103 mensen gearresteerd die banden onderhielden met een drugsbende. De bende was actief in het hele land en heeft in de afgelopen zes maanden US$ 50 miljoen omgezet.

Volgens de politie in Quebec bestond de bende onder anderen uit leden van de motorclub Hells Angels en personen uit de Italiaanse en Ierse maffia. Er zijn 128 arrestatiebevelen uitgevaardigd. Een aantal verdachten is nog voortvluchtig.
Onder de gearresteerden is Larry Amero, schrijft ‘The Globe and Mail’. Amero is lid van de Hells Angels in British Columbia en vermoedelijk één van de zes schakelfiguren in de bende. 'Het netwerk dat we hebben opgerold was erg gewelddadig', zegt hoofdinspecteur van politie Gaétan Courchesne in ‘The Globe and Mail’. 'Overal waar zij langskwamen werden vernielingen aangericht.'

De politie heeft in totaal US$ 223 duizend aan cash geld in beslag genomen, evenals marijuana, cocaïne en wapens. Ook zijn dertien voertuigen meegenomen en is beslag gelegd op vijf huizen met een totale waarde van ruim US$ 1,3 miljoen. Een dergelijke grote operatie is de afgelopen jaren niet voorgekomen, aldus een politiewoordvoerder. (HLN.be)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May